Marton Erika baratnem....

....azt mondta nemreg,hogy legyek szives irjak erre a blogra, mert ugy varja mint, idezek : " a kedvenc szappanoperam kovetkezo reszet". Nem hiszem,hogy szabadidejeben a Baratok kozt-ot vagy a Sarmana Maria-t nezne, de ugy foldobott ezzel az egy mondattal,hogy gyorsan gyorsan neki lattam...
Meg mindig kivulallokent figyelem a dolgokat itt, egyelore meg minden nagyon uj. De a legerdekesebb es amiben a legtobb ujdonsag van az a munkam. Nagyon szeretem a gyerekeket, de azt hiszem ez nyilvanvalo. Aki kicsit ismer az tudja :)
Tanitani is nagyon elvezek, atadni a tudast es latni ahogyan a gyerekek fejlodnek naprol napra...be kell vallani,hogy szep szakmam van.
De nem ez az ujdonsag resze a dolognak mert otthon is szerettem mindezt. Kihivas es sikerelmeny otthon is volt, a gyerekek otthon is ugyesek es okosak. A korosztaly az ami igazan valtozott.
Most 3-4 eves csoppsegekkel foglalkozok, veluk enekelek es jatszom, az o kis csillogo szemuk figyeli minden lepesemet. Hihetetlenul fogekonyak es nyitottak a nyelvekre es bevallom szivesebben dolgozok veluk mint a nagyobb korosztalyok barmelyikevel.
Reggel fel 9-tol delutan 5-ig van a program, de van egy ora ebed szunetunk, 12-tol 1-ig, aztan meg a gyerekek alszanak fel 3-ig. Ezalatt az ido alatt lehet keszulni az orakra vagy akar pihenni is, ha nem akad tennivalo. De azt hiszem abbol mindig van :)
Az emberek akikkel dolgozom nagyjabol mind kinaiak. De sok olyan van koztuk aki kulfoldon elt es aztan vissza jott Hong Kongba. Vagyunk egy paran kulfoldiek, innen-onnan, a vilag minden reszerol. Amerika, Anglia,Kanada, Europa :) Jo kis csapat. Tetszik.
Es hat a gyerekek azok enni valoak. Igaz egyelore nem nagyon tudom megkulonboztetni oket, a nevukrol ne is beszeljek :) De sokuknak van angol neve, azzal mar boldogulok. Nem aggodok mert nevmemoriam sosem volt (az sem....) es szerintem hamarosan menni fog a dolog. Mar van egy-ket olyan nev ami megy. Most ide nem irok egyet sem mert nem akarok. Nem mintha nem tudnam leirni oket....csak nem kell mindent tudjatok :))
Az egyetlen problemam ami szerintem allando lesz az a magassagom. Mivel a gyerekek kicsik, sokuk meg a terdemig sem er :), nagyon sokat kell hajoljak. A butorok, asztalok, szekek, mind az o meretuk es sokszor kell leguggolni vagy hajolni hozzajuk. Ezert neha elall a hatam es faj is, de majd megyek haterosito tornara es akkor ezt is megoldom! Kulonben van az Ancsa osztalyaban egy nagyon pofa kisfiu, aki meg szokta "maszirozni" a hatam :) A pici kis tenyerevel mint egy profi ugy dolgozik :))
Szoval elvezem es szeretem a munkamat, azt hiszem ez a legfontosabb. Az ember akkor lehet igazan boldog es kiegyensuyozott ha azt teszi amit szeret...ahol szereti. :)
Kepeket hamarosan ehez a temakorhoz is csatolok, de meg sajnos nincsenek nalam :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése