Munka

Sokan megkerdeztek mar, mert talan nehez elkepzelni, hogy milyen a munkahelyem,hogy tetszik a dolog. Mindenkinek azt valaszolom,hogy nagyon uj es hogy elvezem.
Ahogy mar korabban is irtam egesz kicsi gyerekekkel foglalkozom. A programom meg nem veszes, legalabbis nem a tanitas resze miatt.
Reggel fel kilencre megyek be dolgozni [8kor kelek :))], kilencig pedig folyamatosan erkeznek a gyerekek, mi meg fogadjuk oket. (lazmero+fertotlenites)
12-ig negy osztalyban van oram, ket NC osztaly (nursery class=ovi vagy inkabb bolcsi)es ket LK osztaly (lower kindergarten=??? otthon nincs ilyen ) Az NC osztaly 3 eves gyerekeket jelent, az LK az meg 4 eveseket. Talan ugy mint otthon a kicsi csoport, nagy csoport...stb...
Aztan 12-tol 13-ig van egy ora ebed szunet. De mivel a gyerekek fel haromig alszanak van hogy kinyujtjuk kicsit ezt a szunetet ;) Delutan meg ismetles van es "mese sarok" (forditotta: Kata) Angolul "story time", amikor is kivalasztok egy konyvet, minel nagyobbat es szinesebbet, felolvasom vagy inkabb elmeselem nekik, aztan pedig "megbeszeljuk". Szoval leellenorzom,hogy megertettek-e.
Ezt a reszet a napnak mind nagyon elvezzuk mert elegge bele elem magam a dologba. Ha peldaul tehenekrol olvasunk van hogy "muuuu-gatok" ...
El tudjatok kepzelni??? Eleg furcsa ujra gyermeknek lenni, de olyan jooo :) Nem veszekedni kell a gyerekekkel,hogy oda figyeljenek arra amit tanitasz nekik, nem kell figyelmeztetni oket hogy rad figyeljenek....Kicsit muuuu-gatsz es mar nevetnek is, vagy megijedsz, felnevetsz...barmi ami tetszik nekik es maris rajtad az osszes kis szempar :)
Vajon ki elvezi jobban????
Szoval faraszto munka de erdekes es elvezetes. Neha 5 orakor , amikor vegzek, alig varom,hogy egy kicsit csendben legyek, kikapcsoljam az agyam es befogjam a szamat vegre :)
Legalabbis ne enekeljek, ne meseljek es ne magyarazzak.....

1 megjegyzés:

  1. Mese s a rock... :), jutott először eszembe.

    Aztán, azt gondolom, hogy most tudod értékelni igazán, amikor egy világvárosba költözöl azt, amit otthonról hoztál és tudod kamatoztatni is.
    Itt nemcsak a muuu-ra gondolok, de legalább Te láttál sok olyasmit, amit ők ott nem tudnak megtapasztalni.
    Emlékszel, amikor 15 percig izzadtunk a két kutya miatt, jajjjjj... (Bicajozás Szentmárton felé)

    VálaszTörlés